The Athletic arvioi alle 20-vuotiaiden MM-kisojen päätteeksi turnauksen onnistujia sekä epäonnistujia. Kisojen onnistujiin on laskettu viisi suomalaispelaajaa, kun taas kaksi suomalaista listattiin pettymykset-osioon.

Ylistystä saa ennen kaikkea Nuorten Leijonien ykkösnyrkki Roni HirvonenAatu RätyJoakim Kemell. Heistä Kemell valittiin turnauksen tähdistökentälliseen. Hän sijoittui pistepörssissä toiseksi iskettyään tehopisteet 4+8=12. Räty oli puolestaan pistepörssin viides tehtailtuaan pisteet 3+7=10. Hirvonen viimeisteli tehot 3+4=7 ja sai valinnan Suomen kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

– Tämä huippukolmikko johdatti Suomen pelaamista tasakentällisin. Räty ja Kemell olivat turnauksen parhaiden pistemiesten joukossa. Koko kolmikko pelasi loistavalla tasolla. Kemell pelasi ammattilaispelaajan tempolla, The Athleticin toimittaja Corey Pronman hehkutti artikkelissa.

Ykkösketjun lisäksi hehkutusta saivat hyökkääjät Roby Järventie ja Joel Määttä. Järventie oli pistepörssin kuudes viimeisteltyään pisteet 4+5=9. Hän sai valinnan myöskin Suomen kolmen parhaan pelaajan joukkoon. Määtän pistesaldo turnauksessa oli puolestaan 3+1=4.

– Järventie otti turnauksessa suuren roolin Suomen hyökkäyksessä. Hän ei ole täydellinen pelaaja jalkanopeutensa ja fysiikkansa puolesta, mutta hyökkäysalueella hän sai paljon aikaan. Hän on todella taitava, tarkka syöttelijä ja hyvä laukoja, mikä teki hänestä todellisen uhan ylivoimalla. Ero Järventien pelaamisessa tämän ja viime vuoden turnauksessa oli kuin yöllä ja päivällä, Pronman kirjoitti.

– Määtän kykyjenetsijäraportit ovat aina keskittyneet hänen työmoraaliinsa, mutta hän ei ole ikinä vakuuttanut luistelullaan tai pelitaidoillaan. Siksi oli hyvin mielenkiintoista nähdä hänet maalintekijän roolissa Suomen ylivoimaviisikossa. En silti kutsuisi häntä luontaiseksi maalintekijäksi tai pelintekijäksi, mutta hänellä saattaa olla enemmän taitoa kuin luulin.

Turnauksen epäonnistujiin Pronman listasi kaksi suomalaista, jotka ovat Brad Lambert ja Ville Koivunen. Lambert iski turnauksessa vain yhden maalin ja seurasi mitalipelit lopulta katsomon puolelta. Koivunen ei saalistanut kisoissa lopulta ainuttakaan tehopistettä ja ajautui niin ikään pieneen rooliin.

– Lambert oli joulukuun turnauksen tähti, mutta tässä turnauksessa hänen jääaikansa pieneni ja lopulta hän putosi pois kokoonpanosta. Hän väläytteli nopeuttaan ja pelitaitojaan, mutta hänellä oli vaikeuksia pelata nopeatempoisessa turnauksessa. Hän luisteli suurimmaksi osaksi pelin ulkopuolella. Ensi vuonna on hänen vuoronsa ottaa suurempi rooli turnauksessa, Pronman arvioi.

– Odotin paljon enemmän pelaajalta, joka oli niin tuottelias miesten sarjassa viime kaudella. Koivunen on taitava ja luova hyökkääjä, mutta luistelu ei ole ikinä ollut hänen vahvuutensa. Olen pitänyt hänen työmoraalistaan jäällä, mutta hän ei kamppaillut niin hyvin tai luonut tarpeeksi hyökkäyksiä kompensoidakseen sitä, mikä myös johti jääajan pienenemiseen, Pronman sanoi.