Seiväshyppääjä Wilma Murto teki torstaina todellisen jymypaukun. Hän nousi vastoin kaikkia odotuksia Euroopan mestariksi ja teki samalla uuden Suomen ennätyksen.

Entinen NHL-hyökkääjä Jussi Jokinen jännitti Murron otteita kotikatsomossa. Mestaruus oli Jokiselle erityisen sykähdyttävä, sillä hän on ollut mukana Murron matkassa jo pidemmän aikaa.

Jokinen on tukenut vuosien 2016-21 ajan. Hän on antanut tukea vuodessa 12 000 euroa, eli yhteensä 60 000 euroa.

– En halua todellakaan mitään kunniaa Wilman saavutuksesta. Kaikki kunnia kuuluu hänelle ja hänen tiimilleen, Jokinen sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Jokinen kertoi myös, mistä kipinä tukeen oli lähtenyt.

– Minua oli jo parin vuoden ajan kiinnostanut lähteä tukemaan jotakuta nuorta ja lahjakasta yleisurheilijaa. Olen aktiivinen penkkiurheilija ja harrastin yleisurheilua lapsena itsekin. Minulla oli ollut muutamia vaihtoehtoja mielessäni, mutta silloin valinta osui Wilmaan.

Jokinen on tehnyt oman uransa jääkiekon parissa. Silti hänelle oli selvää, että hän lähtee tukemaan nimenomaan yleisurheilijaa eikä kiekkoilijaa. Perustelut ovat selvät.

– Jääkiekossa voi tienata tosi hyvin, vaikka ei olisi edes maailman tuhannen parhaan joukossa, mutta jos on esimerkiksi yleisurheilussa lajinsa 50:nneksi paras, ei välttämättä vielä tienaa mitään, Jokinen sanoo.

– Halusin lähteä tukemaan nuorta urheilijaa, juuri kriittisessä 17–23 ikävuoden vaiheessa, jolloin monen heistä on vaikea saada mitään tukea mistään.