Nuorten Leijonien kapteenina alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa toimii HIFK:n 20-vuotias hyökkääjälupaus Roni Hirvonen. Hän on pelannut meneillään olevassa turnauksessa Suomen ykkösketjussa ja iskenyt kolmeen otteluun tehopisteet 2+4. Hirvonen on hyvin otettu saadessaan toimia kapteenina maajoukkueessa.

– Se on valtava kunnia. Kapteenin kirjainta on kantanut Suomen jääkiekkohistoriassa niin upeita pelaajia, että tämä tuntuu hienolta, Hirvonen hehkutti Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kun Hirvoselta kysyttiin, keneen NHL-pelaajaan hän vertaisi itseään ja kuka on hänen idolinsa, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

Mikael Granlund. Hänkin on kantanut C-kirjainta nuorten maajoukkueessa ja myös A-maajoukkueessa.

Nashville Predatorsia edustava Granlund on toiminut kapteenina yhdessä nuorten MM-turnauksessa sekä kerran miesten MM-kisoissa. Sen lisäksi mies on toiminut varakapteenin roolissa useaan otteeseen, viimeksi tänä vuonna maailmanmestaruuteen päättyneissä miesten MM-kisoissa. Granlund kuului myöskin vuoden 2011 MM-kultajoukkueeseen.

Hirvonen toimii nyt itse kapteenin roolissa ensimmäistä kertaa maajoukkueurallaan. Hän pelaa toista kertaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Palkintokaapista löytyy pronssimitali vuodelta 2021.