Nuorten Leijonien ykkössentterinä poikkeuksellisesti elokuussa pelattaviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin lähtevä Aatu Räty on yksi turnauksen seuratuimmista pelaajista.

NHL:ään New York Islandersin toimesta 2. kierroksella varattu Räty urakoi Nuorten Leijonien harjoitusotteluissa samassa ketjussa superlupaus Joakim Kemellin sekä Roni Hirvosen kanssa. Huippulupaus luetteli Ilta-Sanomien haastattelussa ketjukavereidensa parhaita puolia. Varsinkin yksi Kemellin ominaisuus tuli Rädylle uutena asiana.

– Heidän kanssaan on mahtava pelata. Kemell on niin snaipperi kuin vain voi olla, mutta hän osaa myös repiä ja raastaa. Sitä puolta hänestä en tiennyt. Hirvonen taas on todella työteliäs ja älykäs pelaaja, ja hänellä on yksi parhaista silmä-käsi -koordinaatioista mitä tiedän, Räty kehaisi laitureitaan.

Olli Jokisen luotsaamissa Jukureissa huippukauden pelannut Räty nostaa esille ennen kaikkea yhden kehityskohteen, johon pelaajan omassa kesäharjoittelussa on panostettu.

– Luistelu. Punttisalilla harjoittelu on aika alakroppapainotteista. Nopeutta, kestävyyttä ja räjähtävyyttä yritetään saada mahdollisimman paljon jalkoihin, Räty toteaa.

Nuorten MM-kisat starttaavat Edmontonissa 9. elokuuta. Finaali on ohjelmassa 20. elokuuta.