NHL-konkari Jordan Staalilla, 33, on edessään ensi kauden jälkeen uudet kuviot. Kanukki on edustanut Carolina Hurricanesia kaudesta 2012-13 lähtien toimien sekä kapteenina että apukapteenina.

Nykyinen pahvi umpeutuu ensi kauden jälkeen, eikä Staalia enää tuon sesongin jälkeen nähdä Canesin sotisovassa. Pelaaja kertoi asiasta NHL:n nettisivuilla.

– Aion purkaa tämän sopimuksen. 11 vuotta täällä on pitkä aika, se on ollut erityistä aikaa. Toivottavasti tälle saa räjähdysmäisen lopun ja sitten jatkan eteenpäin, Canesin osalta päättyneellä kaudella 92 ottelussa 42 pinnaa (18+24) tehnyt hyökkääjä paljasti.

Alkutalvesta alkava kausi on Staalille tuo hänen mainitsema 11:s. Pelaajan pian päättyvä sopimus on 60 miljoonan dollari arvoinen.

Kommenteista havaitsi sen, ettei Staal ole vaikkapa surumielinen tai vihainen, vaikka hän ilmoittikin ensi kauden olevan viimeinen.

– On ollut hieno matka. Tulin tänne pelatakseni veljeni Ericin kanssa ja ollakseni osa tätä seuraa. Tulin voittamaan. On ollut ylä- ja alamäkiä.

– Täällä oleminen on yhä hienoa, sanoi pelaaja, joka halusi sanojensa mukaan tehdä ratkaisuita.

Canes-vuosina Staal ei ole toistaiseksi päässyt juhlimaan sitä ainoaa, mitä NHL:ssä tavoitellaan. Hän on kuitenkin Stanley Cup -voittaja kaudelta 2008-09 Pittsburgh Penguinsin paidasta.

Nyt Carolina ylsi pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta matka tyssäsi vähän yllättäenkin NY Rangersin käsittelyssä voitoin 4-3.

– Minullahan on vielä yksi täysi vuosi jäljellä tätä, ja olen innoissani tästä sekä siitä, mihin tämä joukkue on menossa.

– On pettymys olla nyt pelaamatta ja päästä niin lähelle.