HELSINKI. Tampereen ja Helsingin MM-kisoissa ajoittain ihan miehekkäästi esiintynyt Italia – mainittakoon 1-2-jatkoaikatappio Ranskalle ja 1-2-häviö Tanskalle – sai perjantaina suomalaisluotsi Toni Söderholmin Saksaa vastaan armotonta kyytiä.

Saksa riehui avauserässä tauluun 3-0-numerot kylvettäen italialaisvahti Davide Fadania armotta.

Kun Söderholmin johtama lauma painoi avauserässä neljällä ensimmäisellä kudilla nuo kolme maalia, jäi Fadanin torjuntaprosentti karmeisiin lukemiin 25,0.

Sen jälkeen maalille vaihdettiin Justin Fazio. Tämä tarkoitti sitä, ettei Suomessa pitkään torjunut Andreas Bernard ollut maansa kokoonpanossa perjantain matsissa.

Ihan putkeen ei mennyt Fazionkaan suoritus, kun Saksa voitti matsin 9-4. Numerot ovat oudot, mutta jo toiset peräkkäin näiden maiden MM-kohtaamisissa.

Suomessa kausina 2009-19 jääkiekkoliigaa SaiPassa ja Ässissä pelanneen Bernardin merkitys maalleen on hämmästyttävän iso.

Hän on ollut tolppien välissä kolmessa pelissä prosenttien ollessa 93,0 ja päästettyjen maalien keskiarvon 2,99.

Fazio on päässyt maalille kahdessa matsissa ja pikkumustat ovat tarttuneet 76,9 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 6,74. Perjantaina tämän vuoden MM-debyytin saaneen Fadanin kyseiset kategoriat näyttävät onnettomia lukemia 25,0 ja 13,60.

Jotain Bernardin merkityksestä Italialle kertoo sekin, että hän oli ennen lauantain peliä koko turnauksen maalivahtipörssissä se torjuntaprosenttien mukaan rankattuna peräti neljäntenä – siis sellaisen joukkueen leiristä, joka on hävinnyt kaikki matsinsa!

LUE MYÖS:
MM-veskari korona-aikana imatralaisen firman tuotepäälliköksi – pelaaminen Helsingissä maistui: ”Olen ilmoittanut, että olisi kiva päästä Suomeen pelaamaan”

MM-kisat lauantaina:
Tanska-Ranska 12.20 (A)
USA-Ruotsi 12.20 (B)
Kanada-Sveitsi 16.20 (A)
Itävalta-Suomi 16.20 (B)
Italia-Slovakia 20.20 (A)
Norja-Tshekki 20.20 (B)