Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif on ottanut kantaa Venäjän jääkiekkomaajoukkueen tilanteeseen.

Ukrainassa hyökkäyssodan aloittanut Venäjä suljettiin maaliskuussa ulos kaikista IIHF:n alaisista turnauksista. Venäjän panna on voimassa alustavasti tämän vuoden loppuun asti.

Tardif sanoo uutistoimisto TASSin mukaan, että olisi MM-kisojen etujen mukaista saada Venäjän maajoukkue takaisin turnaukseen.

– Näinkin suuren valtion poissaolo ei hyödytä suurta arvoturnausta. Sen takia olen aina valmiina ja teen kaikkeni ollakseni yhteyksissä jääkiekkoliittojen kanssa. Aiomme tehdä töitä tämän asian ja olla valmiita silloin, kun olosuhteet paranevat. Aiomme tuoda jääkiekkoperheen yhteen, Tardif leperteli Venäjän suuntaan ja toivotti samalla onnea ” hyvälle ystävälleen” Vladislav Tretjakille 70-vuotispäivän johdosta.

Vuoden 2023 MM-kisat on suunniteltu järjestettävän Suomessa ja Latviassa. Molemmat maat ovat vastustaneet jyrkästi Venäjän sotatoimia Ukrainassa. Venäjän maajoukkueen ottamista mukaan ensi vuoden MM-kisoihin on pidetty äärimmäisen epätodennäköisenä.

Liity tästä mukaan Suomen suurimpaan kiekkoaiheiseen Facebook-ryhmään Jääkiekon olohuoneeseen!

LUE MYÖS:

Marko Anttila paljasti C Morella: Tästä syystä syötti, vaikka tarjolla oli hattutemppu

Ruotsissa löydettiin jo MM-fiaskon syntipukki: ”Jää historiaan huonoimpana koskaan”