Ruotsissa löydettiin jo MM-fiaskon syntipukki: ”Jää historiaan huonoimpana koskaan”

© Kuva: Getty Images

Ruotsi kärsi helatorstaina dramaattisen jatkoaikatappion MM-kisojen puolivälierissä Kanadaa vastaan.

Ruotsi johti ottelua kahden erän jälkeen vielä selvin lukemin 3-0, mutta Kanada onnistui kuin ihmeen kaupalla kairaamaan ottelun tasoihin kolmannen erän lopussa. Ruotsin korttitalo hajosi lopullisesti jatkoajalla, kun Kanadan Drake Batherson ratkaisi ottelun Ruotsin NHL-tähtivahvistuksen William Nylanderin istuessa jäähyllä.

Tämä on ensimmäinen kerta historiassa, kun Ruotsi jää kolmissa peräkkäisissä MM-kisoissa välierien ulkopuolella.

Syntipukki löytyi Ruotsissa nopeasti

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan vastuu Ruotsin MM-fiaskosta tipahtaa päävalmentaja Johan Garpenlövin niskaan.

– Garpenlöv jää Ruotsin historiaan huonoimpana päävalmentajana koskaan. Garpenlöv on ensimmäinen valmentaja, joka ei ole pystynyt saamaan mitalia kansainvälisessä turnauksessa, Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm latasi.

– Jälleen kerran häviämisen pelosta tuli suurempaa, kuin voittamisen halusta. Ja tästä asiasta Garpenlövin täytyy ottaa täysi vastuu. Se, että näin tapahtuisi vain kerran… Mutta kaksi kertaa on aivan liikaa, toimittaja jatkoi tilitystään.

Liity tästä mukaan Suomen suurimpaan kiekkoaiheiseen Facebook-ryhmään Jääkiekon olohuoneeseen!

LUE MYÖS:

Marko Anttila paljasti C Morella: Tästä syystä syötti, vaikka tarjolla oli hattutemppu

Venäjä mukana jo Suomen MM-kisoissa? IIHF:n puheenjohtaja: ”Aiomme tuoda jääkiekkoperheen yhteen”