Los Angeles Kings avasi NHL:n pudotuspelit maukkaalla vierasryöstöllä, kun Edmonton Oilers kaatui ensimmäisessä osassa maalein 4-3.

Kings ei ollut ottelussa häviöllä sekuntiakaan, ja voittomaalin se iski kolmannen erän loppupuolella Oilers-molari Mike Smithin tunaroinnin jälkeen.

Kanukki pelasi kiekon maalin takaa Alex Iafallolle tyhjään paikkaan, mutta tämän ja Phillip Danaultille tulleen irtokiekon molari selvitti.

Kings sai kuitenkin paikasta hyökkäyspään paineen, ja sekunteja myöhemmin Danault ohjasi Sean Durzin viivavedon sisään kropallaan. Jesse Puljujärvi seurasi sekavaa tilannetta aivan vierestä.

– Yritin vain saada jotain tapahtumaan – ilmiselvästi yritin tehdä liikaa. Tällaisessa tiukassa pelissä ei ole varaa tehdä tuollaisia ​​virheitä, molari manasi NHL:n nettisivuilla.

– Se maksoi meille pelin. Olen pettynyt, mutta tämä oli yksi peli. Mennään eteenpäin.

Ottelun suomalaisista Puljujärvi pelasi vain kahdeksan sekuntia vajaat kahdeksan minuuttia ottaen tehotilastoon lukeman -2. Olli Määttä luuti Kingsin alakerrassa reilun vartin tehotilaston jäädessä nollille.

Oilersin Smith epäonnistui, mutta kesän 2012 ja 2014 mestarimolari Jonathan Quick on hiljalleen löytämässä pelottavan kovan vireen. Hän on yllättäen palannut Losin ykköstorjujaksi.

– Hän otti valtavia torjuntoja juuri silloin, kun tarvitsimme niitä, Kingsin Trevor Moore mietti.