Jääkiekon MM-kisojen alkulohkot saadaan pakettiin myöhään tiistai-iltana.

Suomen ja Tshekin välisessä ottelussa riittää isosti panosta, sillä Leijonat on kiinni lohkossa. Tshekki voi kuitenkin vielä ohittaa Leijonat, mikäli se voittaa kamppailun varsinaisella peliajalla.

Suomen ja Tshekin välinen ottelu alkaa tiistaina 24. toukokuuta kello 20.20. Voit tutustua kattavaan otteluennakkoon alta.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 20.00. Selostajana toimii Mika Saukkonen.

Maksullisen suoratoistopalvelu C Moren puolella ottelun ennakointi alkaa jo kello 19.30. Suoran studiolähetyksen juontaa Teemu Niikko. Asiantuntijoina toimivat Lauri Marjamäki ja Lasse Kukkonen. Ottelun selostaa Antero Mertaranta.

Jääkiekon MM-kisoja voi seurata myös ilmaiseksi. Katso tarkemmat ohjeet painamalla tästä.

Poissaolot

Suomen joukkueelta sivussa ovat Sami Vatanen, Jere Innala ja Frans Tuohimaa. Vatanen on ollut viime päivät kipeänä, mutta koronaa puolustajalla ei ole.

Kentälliset

Leijonien kentällisissä ei ole suurempia muutoksia. Ville Pokka korvaa sairastuneen Vatasen. Loukkaantuneena ollut Harri Säteri nousee takaisin varamaalivahdiksi.

64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)

4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä
3 Niklas Friman – 2 Ville Pokka
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

Tshekin kokoonpano ei ole vielä tiedossa. Näet alta edellisottelun kentälliset, jotka tuskin paljoa muuttuvat.

Hokej.cz

@webhokejcz
👥 Vítězná sestava se nemění, do zápasu proti USA tak jde identický tým, který zvítězil v posledním utkání 💪 Začínáme v 15:20, držte palce u @sportCT nebo @RadiozurnalS 🦁
#narodnitym #jakolev #mshokej #IIHFWorlds

Parhaat pistemiehet

Leijonien paras pistemies on tällä hetkellä puolustaja Mikko Lehtonen, joka on kerännyt kuudessa ottelussa kahdeksan tehopistettä.

Suomi:
Mikko Lehtonen, 6 ottelua, 2+6=8
Mikael Granlund, 5 ottelua, 3+4=7
Sakari Manninen, 6 ottelua, 2+4=6

Tshekki:
Roman Cervenka, 6 ottelua, 3+8=11
Matej Blumel, 6 ottelua, 4+4=8
David Krejci, 6 ottelua, 1+6=7

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Suomi on tällä hetkellä kiinni lohkovoitossa. Tiistain ottelut voivat kuitenkin vielä muuttaa paljon asioita, sillä lohkovoitto voi mennä yhä myös Ruotsille tai Tshekille.

Ennen illan ottelua Leijonat on raapinut kuudesta ottelustaan viisi voittoa, eikä joukkue ole hävinnyt otteluakaan varsinaisella peliajalla. Tshekki on puolestaan voittanut kuudesta ottelustaan neljä.

B-lohkon (Tampere) tilanne tiistaiaamuna:

# Joukkue O 3P 2P 1P 0P M P
1 Suomi 6 5 0 1 0 22-5 16
2 Ruotsi 6 4 1 1 0 26-10 15
3 Tshekki 6 4 0 1 1 19-10 13
4 USA 6 2 2 0 2 14-10 10
5 Latvia 6 2 1 0 3 14-19 8
6 Norja 6 1 1 0 4 13-25 5
7 Itävalta 6 0 1 2 3 11-19 4
8 Iso-Britannia 6 0 0 1 5 7-28 1

Pelaajien kommentit

Leijonien kapteeni Valtteri Filppula kertoo Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa, että joukkue lähtee hyvin luottavaisella mielellä illan Tshekki-otteluun, jossa panoksena on lohkovoitto.

– Mun mielestä ollaan kyllä pelattu hyvin. Ei meillä ole mitään isoja asioita, mitä pitäisi muuttaa tai tehdä eri lailla. Tietenkin tuo erikoistilannepelaaminen on sellainen, jossa toivottavasti pystytään nostamaan tasoa koko turnauksen ajan. Koska kyllähän se aika lailla niin menee, että erikoistilannepelaamisella paljon ratkaisuja tehdään.

– Mun mielestä meillä on homma hyvin kasassa. Totta kai, kun tulee enemmän pelejä niin sitä toivoo, että pelin taso siitä automaattisesti koko ajan vähän nousisi ja sama tavoite se on jokaisella joukkueella. Ja kyllähän sen pitääkin nousta, jos meinaa pärjätä, Filppula kommentoi.

Näin käy

Suomen ja Tshekin välinen kamppailu tulee olemaan todella tasainen. Paperilla molemmat joukkueet ovat turnauksen parhaimmistoa, eikä olisi yllätys, mikäli jompi kumpi juhlisi turnauksen päätteeksi maailmanmestaruutta.

Leijonat pääsee otteluun paremmista asetelmista, sillä joukkue on levännyt kaksi kokonaista päivää, kun taas Kari Jalosen luotsaama Tshekki pelasi maanantaina kovan kamppailun Yhdysvaltoja vastaan.

Ottelu ratkeaa todennäköisesti todella pieniin asioihin, kuten erikoistilannepelaamiseen. Molemmilta joukkueilta löytyy ylivoimalle paljon tulivoimaa, mutta Leijonien alivoima on ollut tähän mennessä timanttista, sillä joukkue ei ole päästänyt ainuttakaan alivoimamaalia.

Leijonat puolustaa tiivisti, eikä joukkue ota turhia jäähyä. Ottelu päättyi Suomen 2-1-voittoon.