Huhhuh, mikä starttidebyytti Antti Raannalta – otti liki 40 torjuntaa ja nousi voiton ykköstähdeksi: “Pelasi todella hyvin, näytti hyvältä”

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes aloitti NHL:n pudotuspelit tiistaiyönä selvällä 5-1-voitolla Boston Bruinsista. Ykkösvahti Frederik Andersenin jääminen loukkaantumisen takia sivuun ei näkynyt, vaan Antti Raanta venyi erinomaiseen suoritukseen.

Raumalainen torjui peräti 35 kutia prosenttien noustessa lukemiin 97,22. Raannalle uran kuudes pudotuspeliottelu oli nappisuoritus, sillä hänet valittiin matsin ykköstähdeksi.

Hän oli torjunut pudotuspeleissä viimeksi kaksi vuotta sitten, mutta playoffeissa Raanta ei ollut koskaan aiemmin aloittanut peliä tolppien välissä.

Canes-luotsi Rod Brind’Amourin mukaan pudotuspeliavaus oli hyvä suoritus joukkueelta – kyseessä oli odotetunlainen peli.

– Boston oli alussa parempi, Raanta pelasi todella hyvin, hän näytti hyvältä. Hän otti suuria torjuntoja. (Teuvo) Teräväinen teki todella ison maalin, päävalmentaja sanoi Canes Countryn mukaan viitaten 3-1-osumaan.

Se syntyi päätöserässä hetki sen jälkeen, kun Bruins oli maalannut ensimmäisen kerran.

Tanskalaismolari Andersen nautti Canes-vahdeista isointa roolia pudotuspeleissä, mutta nyt hän joutuu huilaamaan vielä jonkin tovin terveyshuolien takia.

– Joukkueessa on oltava kaksi maalivahtia, ja siksi hankimme Raannan tänne. Tämä (suoritus) oli hyvä juttu myös hänelle. Raanta pelasi loistavan ensimmäisen ottelun, päävalmentaja jatkoi kehuen Canesiin täksi kaudeksi siirtynyttä suomalaista.

Teräväisen ja Raannan lisäksi hyville tilastoille nousivat myös yhden maalin syöttäneet Carolinan Sebastian Aho ja Bostonin Erik Haula.

Ottelusarja jatkuu ylihuomenna.