Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue pelaa perjantaista alkaen Tshekin turnauksessa, jossa maa kohtaa isäntien lisäksi Ruotsin ja Slovakian. Jääkiekkoliitto julkaisi turnausjoukkueen nettisivuillaan keskiviikkona.

Hämmästyttävä yksityiskohta on se, että Nuorten Leijonien matkassa on peräti kahdeksan KalPan pelaajaa. Maalivahtiosaston muodostavat kuopiolaisten Jami Pasanen ja Juha Jatkola. Pakiston KalPa-pelaaja on suurlupaus Kasper Puutio, hyökkäyksen viisi nimeä täydentävät kuopiolaisrynnistyksen.

– Kahdeksan pelaajaa on aivan valtava määrä, häkellyttävä suoritus. Tämän lahjakkuuden päälle on hienoa lähteä rakentamaan tulevaisuutta. Nämä kaikki nuoret pelaajat ovat ottaneet valtavia harppauksia eteenpäin, niin Liigassa kuin meidän U20-nuorten arjessa päättyneen kauden aikana, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoi seuran nettisivuilla.

– Tämä kertoo heidän lahjakkuudestaan, KalPan junioripolun onnistuneesta työstä ja meidän laadukkaasta arjestamme. Me haluamme olla Suomessa paras paikka nuorille pelaajille ja tällä hetkellä olemme oikealla tiellä.

KalPa onnistui kaiken lisäksi U20 SM-sarjassa upealla tavalla, kun se otti ikäluokan hopeat. Vain Lukko oli parempi, ja finaaleissa äärimmäisen niukalla tavalla otteluvoitoin 3-2.

– Olemme päässeet kaikilla sektoreilla ottamaan isoja askeleita ja olemme panostaneet kokonaisvaltaisesti pelaajien fysiikkavalmennukseen. Nämä satsauksest tulevat olemaan meille iso voimavara tulevaisuudessa.