Suomalainen puolustaja Roope Laavainen jatkaa uraansa ensi kaudellakin Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Allsvenskanissa. Kristianstads IK on nimittäin tehnyt Laavaisen kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

23-vuotias Laavainen ehti pelaamaan menneellä kaudella joukkueessa kymmenen runkosarjaottelua tehopistein 1+3 sekä kuusi pudotuspeliottelua tehoin 1+1. Hän siirtyi seuraan helmikuun puolivälin tienoilla.

Alkukauden Laavainen pelasi KalPassa, mutta hänen Liiga-sopimuksensa purettiin lopulta kesken kauden. Hän pelasi 28 runkosarjaottelua pistein 1+5. Hän käväisi kauden aikana myöskin Lukossa lainalla ja pelasi kolme ottelua kirjauttaen yhden syöttöpisteen.

Laavainen oli voittamassa Suomen mestaruutta HPK:n paidassa keväällä 2019. HPK:n, KalPan ja Lukon lisäksi hän on edustanut Liigassa KooKoota ja Jukureita. Kaikkiaan Liiga-uran ajalta Laavaisen tilillä on 152 ottelua runkosarjassa pisteillä 2+21 sekä neljä pudotuspelikamppailua pisteittä.