Rovaniemeläinen Mestis-joukkue RoKi ylsi talven runkosarjassa sen historiaan peilaten yllättävän korkealle, kun joukkue rynnisti kuudennen sijan myötä suoraan puolivälieriin. Paikka irtosi vain pisteen erolla ennen seiskasijalle päätynyttä Kajaanin Hokkia.

RoKin nousu suoraan kuuden joukkueen joukkoon oli päävalmentaja Maso Lehtosen johtamalta poppoolta kova temppu, sillä viime kaudella joukkue jäi tavallaan hännille. RoKi jätti koronan sotkeman kauden kesken, mutta pistekeskiarvo 1,33 oli sarjan heikoimpia.

Runkosarjan kuudes sija on RoKin nykyisen Mestis-ajan paras. Joukkue nousi sarjaan kaudeksi 2015-2016.

Kuudes sija toi puolivälieriin vastaan joensuulaisen JoKPin, joka on ollut rovaniemeläisten kanssa pahassa pulassa. RoKi näet johtaa neljällä voitolla katkeavaa sarjaa jo kiinnityksin 2-0. Ensimmäisen pelin se voitti Joensuussa 5-2 ja toisen kotona samoin lukemin maanantaina.

Lappiin täksi kaudeksi Imatralta tulleen mestariluotsi Lehtosen panosta ei voi vähätellä yhtään – ja puhuvathan näytöt puolestaan. Hän on valmentanut Mestiksessä aiemmin Ketterää kausina 2017-21, ja noina aikoina sarjan uusimpiin kuulunut joukkue voitti kaksi mestaruutta ja kylkeen kaksi Suomen Cupin mestaruutta.

Pudotuspeleissä roolia on ottanut myös RoKin tshekkiläishyökkääjä Zdenek Sedlak. Hän on latonut kahdessa ottelussa hurjat tehot 4+2, joilla irtoaa piste- ja maalipörssin piikkipaikka.

Mestis

@Mestis
Zdenek Sedlak (@rokihockey) ja Jesse Viskari (@ImatranKettera) ovat takoneet kuusi pistettä kahdessa pelaamassaan pudotuspeliottelussa!

#Mestis #SuomenViihdyttävintäLätkää

Talvella ensiksi Ketterää edustanut, mutta loppuvuonna RoKiin siirtyneen pelaajan maalitahti on posketon. Runkosarjassa hän nimittäin pelasi 45 ottelua tehden kahdeksan maalia ja kaikkiaan 18 pistettä.

Äskettäin 22 vuotta täyttänyt pelaaja kävi tällä kaudella myös Liigan puolella. SaiPan kahdessa ottelussa ei syntynyt pinnoja.