Pelaajaurallaan Suomen mestaruuden sekä kaksi MM-hopeaa ja yhden -pronssin voittanut Marko Tuomainen jatkaa valmentajan uraansa seuraavaksi IPK:n apuvalmentajana. Seura kertoi asiasta nettisivuillaan.

Kuopiolainen on valmentanut ennen Iisalmeen siirtymistä jääkiekkoliigassa JYPin ja KalPan leireissä. Nykyinen sopimus on kahden vuoden mittainen.

Joukkueen valmentajistoon kuuluvat lisäksi pääluotsi Niko Härkönen ja maalivahtivalmentaja Janne Borg.

– Upeaa saada näin kokenut ja meritoitunut kiekkomies Iisalmeen ja osaksi jo tulevan kauden valmennusta. ”Veke” on toiminut osana erittäin ammattitaitoisia valmennustiimejä viime vuosina ja tuo oman ammattitaitonsa ”Häkän” ja joukkueen avuksi, IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola hehkutti.

– Hieno fiilis olla takaisin Pohjois-Savossa. Joukkueen rakentaminen vaikuttaa hyvältä ja täydennämme valmennustiimissä sopivasti toisiamme. Innoissani odotan, että päästään aikanaan hommiin, Tuomainen jatkoi.

Hänen vahvuudet valmentajana ovat hyökkäyspelaamisessa, maalinteossa sekä erikoistilanteissa.

– Intohimoni on pelaajien henkilökohtainen kehittäminen. On hienoa päästä jatkamaan sitä työtä Iisalmessa.

Tuomainen lopetti pelaajauransa kauden 2011-12 päätteeksi Mestiksen Kiekko-Vantaan väreissä. Sen jälkeen hän siirtyi joukkueen apuvalmentajaksi, ja on tuolla valmentajan polulla yhä.