Helsingin Jokerit ilmoitti tänään, että seuran tavoitteena on palata Liigaan kaudeksi 2023–2024. Ensi kaudella helsinkiläisten edustusjoukkuetta ei nähdä kaukalossa millään sarjatasolla.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Jokereiden tavoite on palata kotimaiseen Liigaan kaudelle 2023-24🔴🟡

Tiedote: jokerit.com/jokereiden-tav…

#Jokerit #Liiga

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa sinetöi Jokereiden vetäytymisen idän kiekkoliiga KHL:stä. Seuran vuonna 2014 alkanut matka idässä näyttäytyy jälkikäteen lievästi sanottuna kiusallisena.

Siitä ja riitaisasta Liigasta poistumisesta huolimatta on Liigan etu, mikäli se kykenee unohtamaan vanhat kaunat Jokereita kohtaan mahdollisimman nopeasti.

Mikäli Jokerit saa taakseen aidosti kotimaisen ja riittävän rahoituksen taakseen, pitäisi sen saada palata Liigaan ohituskaistaa. Puheet Suomisarjan ja Mestiksen kautta takaisin nousevasta Jokereista ovat urheiluromanttisia ja ehkä hieman katkeria uppoavan laivan jättänyttä seuraa kohtaan.

Jokereiden suora paluu Liigaan voisi olla epäreilua nousua odottavia Mestis-seuroja kohtaan. Ovi urheilulliselle Liiga-nousulle on kuitenkin ollut kiinni iät ja ajat.

Liiga tarvitsee Helsingin Jokereita. Silloin reiluudella Mestis-seuroja kohtaan ei ole isossa kuvassa mitään merkitystä.