Suomenmestari ja seitsemän kertaa päävalmentajana Liigan finaalissa ollut Jukka Rautakorpi on JYPin päävalmentaja seuraavat kolme kautta. Myös Ville Niemisen, Ville-Veikko Pohjanvirran ja Janne Pekkarisen valmentajasopimukset JYPin kanssa julkistettiin tänään.

JYP2025 –strategian tavoitteena on jyväskyläläisseuran palauttaminen Liigan kärkiseuraksi seuraavan kolmen kauden aikana.

Nimekkäät valmentajapalkkaukset ja huippumaalivahti Eetu Laurikaisen kiinnitys ovat tekoja, jotka luovat aidosti uskottavuutta JYPin projektin onnistumiselle.

Jyväskyläläisten tiedotustilaisuudessa urheilujohtaja Mikko Viitasen johdolla hehkutettiin JYPin uutta urheilustrategiaa edistykselliseksi. Puheiden mukaan JYP haluaa siirtyä kaikessa toiminnassaan uudelle vuosikymmenelle.

– Emme voi matkia ketään. Meidän täytyy luoda oma JYP. Siihen vaaditaan uskallusta kaikilta tekijöiltä, Viitanen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Rautakorven näytöt päävalmentajan ovat kiistattomat. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei Tapparassa kovimmat kannuksensa hankkinut valmentaja ole uransa aikana kovinkaan radikaalisti muuttanut tyyliään tai uudistunut.

Rautakorven valmennusfilosofia nojaa kovaan vaatimustasoon ja voittamisen tavoitteluun keinoja kaihtamatta. Ne ovat arvoja, joita JYPin kaltainen vaikeuksissa ollut seura tarvitsee palatakseen huipulle.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että seuran visio ja Rautakorpi tulevat vielä tulevaisuudessa ottamaan yhteen.

Eikä edes mielikuva oman JYPin rakentamisesta välttämättä ole se helpoin myytävä, kun Rautakorven lisäksi vahvasti tapparalaisuutta edustaa apuvalmentaja Nieminen.