Suomi jatkoi keskiviikkona alkanutta matkaa kohti Tampereen ja Helsingin kotikisoja torstaina toisella peräkkäisellä voitolla Tanskasta. Juutit kaatuivat keskiviikkona voittomaalikisassa luvuin 3-4 ja torstaina varsinaisella peliajalla numeroin 0-1.

Suomen voittomaalin niittasi Liigassa 467 ottelua pelannut SaiPa-pakki Kalle Maalahti pelin toisen erän puolen välin jälkeen. Osuman syöttivät hyökkääjä Sakari Manninen ja pakki Oliwer Kaski. Olympiavoittaja Manninen keräsi Tanska-peleissä tehot 0+3.

Juuri ennen Maalahden maalia Ässien hyökkääjä Eemil Erholtz epäonnistui rangaistuslaukauksessa. Keskiviikkona hän summasi saldon 1+1.

Maaottelut olivat Maalahdelle ensimmäiset maajoukkueessa. Hän pelasi U18- ja U16-junioreissa muutamia otteluita kausina 2006-07 ja 2008-09. Hyviin pisteisiin kykenevän pakin osuma oli Leijonien Tanska-matsien ainoa tasakentällisin syntynyt häkki.

Ottelun päätöserän alussa esille nousi myös toinen SaiPa-pakki Nuutti Viitasalo – joskin kurjan tapauksen takia. Maajoukkueen ensikertalainen loukkasi ilmeisesti jalkaansa Mathias Bau Hansenin töötistä. Pelaaja ei enää palannut askiin.

Leijonien maalilla nollapelistä vastasi olympiavoittaja Frans Tuohimaa.

Suomi jatkaa pelejään ensi viikolla Norjaa vastaan Joensuussa ja Kuopiossa.