Kouvolasta kuuluu ihmeitä: Pistepörssin kärjessä viilettävä KooKoo-hyökkääjä kurittanut Tapparaa jo neljällä maalilla – Christian Heljanko tulitettiin vaihtoon

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Perjantaina Tampereella Tapparan jääkiekkoliigan välierien avauksessa voittanut KooKoo jatkoi kirvesrintojen tylsyttämistä myös lauantain toisen osan avauserässä. Ottelusarjaa voitoin 1-0-johtavat kouvolalaiset painelivat avaustauolle sensaatiomaisessa 3-1-johdossa.

KooKoon hanat avasi jo pelin alkuhetkillä ylivoimalla Kim Strömberg. Hyökkääjä on ollut Tapparaa vastaan tulikuuma, sillä varsinaisen peliajan neljässä erässä oli syntynyt tässä vaiheessa hävyttömät kolme maalia.

Kouvolalaiset riemastuttanut 2-0-maali oli haminalaislähtöisen Toni Suurosen käsialaa. Tämä osuma riitti Christian Heljangolle, joka otettiin vaihtoon jo seitsemännellä minuutilla.

Sen jälkeen Patrik Virta kavensi 2-1:een, mutta heti perään Strömberg osui taas vaihtaen numeroiksi 3-1. Tapparaa vastaan siis neljässä erässä neljä maalia latonut hyökkääjä keikkui lauantain ensimmäisten erien jälkeen pudotuspelien pistepörssin kärkenä saldolla 4+8=12.

TPS:n Markus Nurmi oli kakkosena kaukana lukemin 2+7=9. Ilveksen ja turkulaisten välieräavaus oli ensimmäisen erän jälkeen lukemissa 2-1.