NHL-seurat ovat julkistaneet ehdokkaansa arvostettuun Bill Masterton -muistopalkintoon.

Masterton Trophy myönnetään pelaajalle, joka on osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle.

Yksi NHL:n 32:sta Masterton-ehdokkaasta on Carolina Hurricanesin suomalaiskonkari Antti Raanta.

Pahoista loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt raumalaisvahti on tehnyt tällä kaudella paluun loistavalle tasolle Carolina Hurricanesin riveissä.

– Raanta on palannut takaisin pelikuntoon, joka teki hänestä aikanaan NHL:n TOP-10-maalivahdin. Raannan uraa on koetellut useat loukkaantumiset, mutta raumalainen on pysynyt ensimmäisellä Hurricanes-kaudellaan terveenä ja auttanut joukkuettaan Frederik Andersenin ollessa sivussa. Raanta on pelannut tällä kaudella ensimmäistä kertaa ilman edesmennyttä isäänsä, Pekkaa, joka lähetti aina ennen ottelua viestitse neuvoja ja rohkaisuja, Pohjois-Amerikan jääkiekkotoimittajien yhdistys PHWA perustelee valintaa.

Raanta on pelannut tällä kaudella Hurricanesin mukana 27 ottelua voittorekordilla 14-5-4. 32-vuotias suomalaisvahti on napannut kiekkoja 91,3 prosentin varmuudella.

Pohjois-Amerikan jääkiekkotoimittajat äänestävät palkinnon voittajasta. Palkinnon voittaja julkistetaan Stanley Cup -finaalien kolmannen ja neljännen ottelun välissä.

Katso kaikki Masterton-ehdokkaat klikkaamalla tästä.