Venäjä jätti protestin IIHF:lle – vaatii osallistumisoikeutta MM-kisoihin

© Kuva: Getty Images

Venäjän jääkiekkoliitto on ilmoittanut valittaneensa Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n päätöksestä sulkea maa ulos kaikesta kansainvälisestä toiminnastaan.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto sulki helmikuun lopulla Venäjän sekä sitä tukevan Valko-Venäjän jääkiekkomaajoukkueet ulos kaikesta toiminnastaan johtuen Ukrainan sodasta. Samalla se eväsi Venäjältä oikeuden järjestää vuoden 2023 alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

Venäjän jääkiekkoliiton mielestä IIHF:n päätös on urheilijoita syrjivä.

– Venäjän jääkiekkoliiton toimet johtuvat siitä, että IIHF:n venäläisiä urheilijoita rajoittavat toimenpiteet ovat mielestämme syrjiviä. Venäläispelaajien osallistumisen estäminen on omiaan ruokkimaan median suvaitsemattomuutta ja saattaa johtaa yhtenäisyydestään tunnetun jääkiekkoyhteisön jakautumiseen, Venäjän jääkiekkoliiton kotisivuilla perustellaan.

IIHF ilmoitti aiemmin Sveitsin korvaavan Venäjän EHT:lla seuraavan kahden kauden ajan.