Calgary Flamesistä Seattle Krakeniin viime kesän laajennusdraftissa napattu tähtipuolustaja Mark Giordano oli lähellä siirtoa takaisin ”kotiin” NHL:n siirtotakarajalla.

Asiasta kertoo mm. Sportsnetin NHL-toimittaja Ritch Winter.

– Hän on elänyt koko aikuisikänsä Calgaryssä, jossa asuu myös suurin osan hänen ystävistään, joista monet ovat vieläpä Flamesin aikaisia pelikavereita. Hän olisi ollut innoissaan siitä (paluusta Calgaryyn), Winter kirjoittaa.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun tietää kertoa, että työehtosopimuksen koukerot olivat lopulta suurin syy siihen, ettei Flames pystynyt hankkimaan entistä kapteeniaan takaisin Albertaan.

Giordano pelasi Flamesissä alle 12 kuukautta sitten, minkä seurauksena Kraken ei olisi voinut ottaa kontolleen osaa pelaajan muhkeasta, 6,75 miljoonan taalan vuosipalkasta. Tähän palkkakattonsa kanssa kamppailevalla Flamesillä ei ollut varaa, mikä torppasi lopulta seuraikonin paluun kotiin. Giordanon loppukauden osoitteeksi valikoitui sittemmin Toronto Maple Leafs.

LeBrun kertoi lisäksi Flamesin yrittäneen hankkia siirtotakarajalla puolustukseensa ainakin Hampus Lindholmia sekä Ben Chiarotia, jotka karkasivat lopulta toisaalle. Ainakin Sean Monahan olisi todennäköisesti kuulunut osaksi vaihdossa toiseen suuntaan matkannutta korvausta.