Näkökulma: Markus Granlund ansaitsee kaiken arvostuksen – poistuminen KHL:stä kesken kauden on oikea ja kovapäinen päätös

© Kuva: www.hcsalavat.ru

Markus Granlund jätti KHL-seura Salavat Julajev Ufan juuri ennen pudotuspelien alkua. Granlund ja Geoff Platt olivat ensimmäiset ulkomaalaispelaajat, jotka jättivät Ufan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Nyt, kun Granlund jätti sarjan, on helppo vaatia muidenkin suomalaispelaajien vetäytymistä Venäjältä. Samalla on hyvä kuitenkin muistaa, ettei KHL-seuran jättäminen kesken kauden ole täysin yksinkertainen asia.

Kun normaalitilanteessakin vaaditaan pudotuspeleistä ulos jääneiltä pelaajilta usein osallistumista seuran harjoituksiin, vaikka sopimus on jo päättynyt, voi vain kuvitella, millaista suhtautuminen on juuri ennen pudotuspelejä poistuvaan pelaajaan.

Granlund teki täysin oikean ja todella kovapäisen päätöksen. Kesken kauden Venäjältä lähteminen saattaa kuitenkin merkitä suomalaispelaajalle merkittäviä taloudellisia menetyksiä.

Menetykset koskevat juuri menneellä kaudella ansaittuja palkkioita.

Venäjälle suomalasipelaajien ei pidä enää haikailla takaisin. Pelaajat saattavat pelätä esimerkiksi sitä, kuinka KHL-seurat pyrkisivät estämään heidän ammatinharjoittamisen muualla sopimusrikkeen jälkeen.

Ensi kaudella yksikään suomalainen tuskin pelaa KHL:ssä. Mitään muuta vaihtoehtoa ei voi olla.

Granlund sen sijaan teki nyt päätöksen, joka ansaitsee kaiken arvostuksen.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen