Suomalaiskiekkoilija Ahti Oksanen ei jatka uraansa tshekkiläisessä Mountfield HK:ssä, esimerkiksi jääkiekkotilastoihin ja -siirtoihin erikoistunut Eliteprospects-sivusto kertoo.

Oksanen siirtyi Tshekkiin täksi kaudeksi liigajoukkue KooKoosta, ja kauden 56 peliä toivat hurjat tehot 25+23=48 (+27). Pudotuspeleissä viidessä ottelussa syntyi yksi syöttöpinna (0).

Kun 29-vuotiaan kirkkonummelaisen sopimus kattoi vain tämän kauden, ei vaihtaminen uusiin maisemiin ole varmasti ihan jättimäinen paukku – toki näytöt pisteiden valossa olivat sitä luokkaa, että olisi Mountfieldinkin voinut olla kiinnostunut suomalaisen jatkosta.

Tshekkiläisjoukkue voitti runkosarjan, mutta pudotuspelit menivät totaalisen mönkään. Runkosarjassa 11:nneksi sijoittunut Mlada Boleslav järjesti jättipaukun pudottaen runkosarjaykkösen jo puolivälierissä voitoin 4-1.

Oksanen on pelannut Liigassa 158 runkosarjan ottelua pistein 52+53=105, 14 pudotuspeliottelun saldo on 4+5=9.