Igor Larionov on yksi Venäjän suurimmista kiekkolegendoista. Kiekkosuuruus otti finaalitappion raskaasti, mutta jakoi samalla kiitosta joukkuelle.

– Haluan kiittää jätkiä, koska he tekivät paljon töitä tässä turnauksessa. He eivät voittaneet, mutta he painoivat töitä. Siihen joukkue on suunniteltukin – tekemään töitä loppuun asti. Ja se melkein riitti tässä ottelussa, mutta suomalaiset olivat kurinalaisia ja myös onnekkaita, Larionov kommentoi.

Larionovin mukaan nyt Venäjällä kuitenkin pitäisi herätä. Maan kiekkoilua pitäisi muuttaa puolustusvoittoisesta hyökkäävämpään suutaan.

– Toivon, että tästä turnauksesta otetaan opiksi. Meidän jääkiekkomme pitäisi olla hieman erilaista, sanotaan niin. Meidän pitää kasvattaa pelaajia, jotka ovat taitavia, älykkäitä ja monipuolisia kiekkoilijoita. Totta kai puolustusta myös tarvitaan, siitä ei ole kysymystäkään.

Larionov on valmentanut Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Omalla pelaajaurallaan hän voitti kaiken mahdollisen ja vähän päälle: kaksi olympiakultaa, neljä maailmanmestaruutta ja kolme Stanley Cupia.