Suomi lähti varhain perjantaiaamuna alkaneeseen Pekingin olympiaturnauksen mitalipelivaiheeseen kenties suurimpana ennakkosuosikkina. Sama sävel koski myös Slovakia-välierää.

Tämä on jossain määrin ennenkuulumatonta, siis Suomi ja ennakkosuosikki olympialaisten välierässä -kombo. Olkoonkin, että Leijonat on pelannut esimerkiksi kaksien edellisten MM-kisojen finaalissa.

Entinen huippupelaaja, nykyinen toimittaja Oskar Osala kysyi päävalmentaja Jukka Jaloselta kuumasta aiheesta matsin alla TV5:n haastattelussa. Miten Suomi käsittelee ennakkosuosikin paineet?

– Ei millään lailla, ei ole tarvetta siihen. Jos joku häviää siksi, että luulee jotain, niin ollaa väärässä paikassa, mestariluotsi kuittasi naama peruslukemilla.

Slovakia-välierän alla tilanne oli kihelmöivä. On selvää, että Suomi on vähintään samalla viivalla jokaisella pelillisellä osa-alueella vastustajan kanssa. Ainoa epäkohta on ollut Suomen alivoima, joka oli ennen välieriä turnauksen vasta yhdeksänneksi parasta lukemin 66,67.

– Alivoima on kiinni siitä, mitä yksittäinen pelaaja tekee kentällä. Meillä on kuitenkin perussapluuna. Jos me pelataan sen mukaan, niin ollaan vahvoilla.

Semifinaali Suomi-Slovakia oli juuri alkanut tämän jutun julkaisuhetkellä.