Isäksi tullut Leijonien kapteeni harvinaiseen joukkoon olympiakullalla – puhui tunteikkaaseen sävyyn TV5:llä: ”No, aika uskomatonta nyt”

© Kuva: Getty Images

Suomen kultajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula liittyi Pekingin olympiamestaruuden myötä harvinaiseen sakkiin sunnuntaina. Pelaaja on nyt Stanley Cup -mestari vuodelta 2008 Detroit Red Wingsistä ja olympiavoittaja.

Niitä ei Suomessa muita ole.

– No, aika uskomatonta nyt. Vaikea laittaa sanoiksi, hienosti pelattiin koko turnauksen ajan. Olisi kiva, jos olisi enemmän sanottavaa, mutta aika vaikeaa on (sanoa), Filppula tunnelmoi TV5:n haastattelussa.

Suomi ei hävinnyt turnauksessa yhtäkään matsia.

– Ehkä me saatiin itseluottamusta, ollaan oltu ennenkin näissä paikoissa hyviä. Luotettiin, että tekeminen riittää. Nyt tuli pari maalia ja ne riittivät, Filppula sanoi ex-pelaajan ja nykyisen toimittajan, Oskar Osalan edessä.

Hän kysyi vielä yhdestä todella upeasta asiasta. HC Geneve-Servetten hyökkääjälle syntyi kisojen alla esikoinen.

– Kiva viedä tuliaisia, hieno juttu. Oli helppo päätös tulla tänne. Olen iloinen, että pääsin mukaan.