Näkökulma: Tervetuloa takaisin Helsingin Jokerit!

© Kuva: Juha Tamminen

Iltalehti kertoi tänään Helsingin Jokereiden rahoituksen epävarmuudesta Venäjällä. KHL:ssä kahdeksatta kautta pelaava Jokerit tulisi toivottaa avosylin takaisin kotimaiseen Liigaan, kun rahahanat aikanaan sulkeutuvat Venäjällä.

Liigan osakkailla lienee täysin ymmärrettäviä kaunoja helsinkiläisseuran suuntaan. Jokereiden lähdettyä Liigaa täydennettiin joukkueilla, joiden ei hyvällä tahdollakaan voi kuvitella yltävän kiinnostavuusarvossaan lähellekään Jokereita.

Kun rahoitus Venäjältä loppuu, täytyy vanhat kaunat viimeistään unohtaa. Oli Jokereiden polittisesti vähintäänkin arveluttavasta osallistumisesta idän kiekkoliigaan mitä mieltä tahansa, kansallisen kiinnostuksen hiipumisen kanssa kipuilevalle Liigalle Jokereiden paluu olisi todellinen lottovoitto.

Maakunnissa Jokerit oli aina vihatuin vastustaja. Helsinkiläisten saapuessa vierailuille pienempien paikkakuntien jäähallit natisivat liitoksistaan. Miljoonamiesten haluttiin nähdä häviävän nöyryyttävästi kotikylän omille pojille.

Helsingin IFK:n ja Jokereiden välinen vihanpito epämiellyttävine lieveilmiöineen oli kaikesta huolimatta pitkään suomalaisen urheilun yksi polttavimmista puheenaiheista.

Liiga tarvitsee Jokereita, halusit tai et.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen