Carolina Hurricanesin suomalaisvahti Antti Raanta teki paluun maalinsuulle lähes kuukauden tauon jälkeen Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä, kun Hurricanes kaatoi kotonaan New Jersey Devilsin lukemin 2-1.

Raanta pelasi edellisen kerran tammikuun ensimmäinen päivä, jolloin hänet vedettiin pois maalin suulta avauserän jälkeen. Mies oli parista pelistä kokonaan sivusta ylävartalovamman vuoksi, mutta muuten hän on toiminut luukkuvahtina kovavireisen Frederik Andersenin kannettua päävastuuta maalilla.

Viime yön matsissa Raanta kirjautti kaikkiaan 24 torjuntaa. Hän sai valinnan myöskin ottelun ykköstähdeksi. Joukkueelle avausmaalin viimeistellyt hyökkääjä Jordan Martinook ylisti Raannan esitystä Hurricanesin verkkosivujen jutun mukaan:

– Sanoin hänelle pelin jälkeen, että tämä on se ”Rants”, jonka olen nähnyt varastavan monia pelejä. Pelasin hänen kanssaan jo Arizonassa ja kun hänellä alkaa sujua, häntä on vaikea ohittaa. Olin erittäin iloinen hänen puolestaan. Ilmeisesti hänellä on ollut joitain vammoja, mutta nyt hän on tulossa takaisin. Se vain osoittaa hänen kovan työnsä. Tarvitsimme häntä tänä iltana. Hän torjui kolme läpiajoa. Olen iloinen hänen puolestaan.

Nyt Raanta on pelannut kuluvalla kaudella 11 ottelua torjuntaprosentilla 91,4%. Päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 2,21. Hän on pelannut myös yhden nollapelin.

Alla muutama Raannan komea torjunta viime yöltä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Walt Ruff

@WaltRuff
Antti. Freaking. Raanta.

This dude is certainly not looking like he's had four weeks off dealing with injuries. Stellar job of extending the right pad against Jesper Bratt.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Walt Ruff

@WaltRuff
Another big time stop from Raanta, this time on Jesper Boqvist (who is buzzing all over tonight).

Absolutely saves Ethan Bear's bacon.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Carolina Hurricanes

@Canes
Antti was in the zone tonight 👏