KalPa-lupaus taklasi HIFK-kollegaa kovaa – Liiga tiedotti: Välttyi yllättäen pelikiellolta

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liiga tiedotti nettisivuillaan tiistaina, ettei KalPan lupaus Kim Nousiainen saanut pelikieltoa loppiaisena pelatun HIFK-ottelun tapahtumista.

Los Angeles Kingsin NHL-varaus taklasi HIFK-pelissä Teemu Tallbergia, ja ensiksi mainittu sai pään tai niskan seudulle kohdistuvasta taklauksesta 2+10-minuuttia. Pelitilanteessa tapahtui tiedotteen mukaan normaali puolustajan suorittama taklaus kiekolliseen vastustajaan.

– Nousiaisen taklaus kohdistuu osittain Tallbergia päähän ja osittain vartaloon. Taklauksen pääasiallinen voima kohdistuu taklattavan pelaajan vartaloon, eikä päähän, tiedotteessa sanottiin.

– Lisäksi delegaatio toteaa, että Nousiainen suorittaa taklauksen edestäpäin kiekolliseen pelaajaan, joka on tietoinen tulevasta kontaktista. Nousiainen ei suuntaa taklausta ylöspäin tai käytä käsiään kontaktissa.

Nousiainen saa siis jatkaa pelejään, ja se on KalPan ilo. Kuopiolaisilta oli 3-4-jatkoaikatappiossa HIFK:ta vastaan sivussa peräti 11 pelaajaa.

KalPan apukapteeni on summannut kauden 15 pelissä tehot 3+2=5 (-6). Kuopiolaiset keikkuvat ensimmäisellä karsiutujan paikalla, viisi pinnaa viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.