Voi rähmän rähmä: NHL:n suomalaispelaaja tekaisi häkin – ja lahjoitti Penguinsille voittomaalin löperöllä syötöllä

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkasen sunnuntaiyön suoritus oli vähintään kaksijakoinen. Pelaaja teki joukkueelleen 1-2-kavennuksen 2-3-tappioon päättyneessä Pittsburgh Penguins -pelissä, mutta vastaavasti hän lahjoitti Pensille voittomaalin.

Kuokkanen pisti kiekon laitaa myöten ylöspäin omista, mutta puolustusalueelta pikkumusta ei lähtenyt ulos. Syöttö oli auttamatta liian löperö, ja auenneesta tilanteesta Michael Matheson pääsi niittaamaan voittomaalin päätöserän puolivälissä.

Tappio oli Devilsille tyly, koska Pensin suoritus oli kaukana parhaasta.

– Näytti siltä, että emme saaneet hommia oikein rullaamaan. Tämä ei ollut paras pelimme, mutta pystyimme silti voittamaan. Se oli tietysti valtava juttu, maalintekijä Matheson sanaili NHL:n nettisivuilla.

Kuokkanen kasvatti itse maalinsa myötä kauden saldon lukemiin 4+2. Tehotilasto jäi nollille, ja vastuuta irtosi viisi sekuntia päälle kymmenen minuuttia. Pittsburghin Kasperi Kapanen pelasi tehoitta 16.29. Myös hänen plusmiinus-vertailu jäi nollille.

Pens on kerännyt pisteitä idän joukkueista seitsemänneksi eniten (39), Devilsin saldo 25 pinnaa on 12:nneksi eniten.