Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintzin NHL-kausi on ollut vähintäänkin kaksijakoinen. Nuorten maailmanmestari ei iskenyt lokakuussa maalin maalia ja pisteitäkin syntyi ainoastaan yksi.

Marraskuussa meno olikin sitten totaalisen erilaista. Kun Hintz sai hanansa auki, syntyi maaleja kalenterikuun aikana peräti kymmenen kappaletta. Tarkalleen ottaen nämä syntyivät vain yhdeksän edellisen matsin aikana.

Taalaliigan nettisivuilta tilastoja selatessa käy selväksi, että Hintz oli koko kuukauden kolmanneksi paras maalintekijä yhdessä toisen kymmenen maalin miehen, Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin kanssa.

Kaksikon edelle ylsivät Edmonton Oilersin Leon Draisaitl (15) ja Nashville Predatorsin Matt Duchene (11).

Joe Pavelskin mukaan oli ilo päästä todistamaan suomalaisen viimeöistä hattutemppua. Pelaaja kehui kollegaansa Starsin nettisivuilla 4-1-voittoon päättyneen Carolina Hurricanes -matsin jälkeen.

– Se oli mahtavaa. Se on hauskaa, ja tuollainen tuo energiaa kotihalliin. Tämä on yksi niistä iloisista jutuista, joita aina odottaa. Niitä ei tule paljoa.

Stars-luotsi Rick Bownessin mukaan joukkueen ykkösketjun miehet Pavelski, Hintz ja Jason Robertson lukevat toisiaan tällä hetkellä hyvin.

– Se mitä voimme havaita, on todellakin hienoa kemiaa.

Dallas on kääntänyt kurssiaan Hintzin tavoin kohti parempaa. Joukkue on keskisessä divisioonassa neljäntenä, joskin kaksi ottelua edellä olevia vähemmän pelanneena.

LUE NHL:N KESKIVIIKON JUTUISTA MYÖS:
Mikael Granlund NHL:n syöttöpörssissä jo kakkoseksi – neljän maalin mies täysin hämillään: “Osa syötöistä oli epätodellisia – tekin olisitte tehneet niistä maalit”