Alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat oiva tilaisuus nähdä tulevaisuuden supertähtiä. Tapaninpäivänä alkavassa turnauksessa pelaa liuta huipputason pelimiehiä, joilla on kirkas tulevaisuus edessään.

Viiden parhaan pelaajan valitseminen tästä tähtisikermästä on vaikeaa. Osa heistä on saanut jo ensimmäiset maistiaisensa NHL:stä. Listaus on tehty tämän hetken tasoa, ei pelaajien potentiaalia vertaillen.

Cole Perfetti, Kanada

Etevintä hyökkääjää Kanadan supernipusta on haastavaa nimetä, mutta valinta osui Cole Perfettiin. Winnipeg Jetsin huippulupaus on jo hyvin lähellä NHL-tasoa, ja pääsikin pelaamaan kauden kaksi avauspeliä isoissa valoissa.

Perfettin pelistä parhaiten erottuva ominaisuus on tämän suorastaan ihailtava kyky lukea peliä. Kenties kokeneita luottoratsujaan suosineen Paul Mauricen eroaminen päävalmentajan paikalta tuo lisää näytönpaikkoja NHL:ssä 177-senttiselle sentterille.

Jesper Wallstedt, Ruotsi

Huipputason maalivahteja turnauksessa riittää, mutta vakuuttavin tällä kaudella on ollut Jesper Wallstedt. Jaroslav Askarovin tämänhetkinen taso on vähäisen ottelumäärän vuoksi pieni kysymysmerkki, kun taas viime kesän NHL-varaus numero 20 on torjunut SHL:ssä upealla varmuudella.

Wallstedtin torjuntaprosentti 92,3 on ansainnut hänelle Luleå HF:n ykkösvahdin paikan kaksi prosenttia epävarmemmin torjuneelta, KHL:ssä ja MM-kisaryhmässäkin urallaan olleelta Joel Lassinantilta.

Topi Niemelä, Suomi

Topi Niemelä kuuluu jo 19 vuoden iässä Liigan parhaisiin puolustajiin. Jo viime kaudella Nuorten Leijonien avainpuolustaja, ja vuoden aikana on tapahtunut hurja määrä kehitystä.

Niemelällä on loistava pelisilmä, eikä hän epäröi ratkaisuissaan kiekon kanssa. Joakim Kemellin kausi ansaitsee myös kunniamaininnan, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten 17-vuotias JYP-hyökkääjä reagoi loukkaantumisen jälkeiseen kuivaan kauteen.

Owen Power, Kanada

Harvemmin nuorten MM-kisoissa nähdään varaustilaisuuden ykkösnimeä, mutta tässä turnauksessa sitäkin herkkua on luvassa. Owen Power päätti pelata tämän kauden yliopistosarja NCAA:ssa, vaikka NHL:äänkin olisivat rahkeet suurella todennäköisyydellää riittäneet.

Powerin joukkuekavereina on 12 muutakin NHL:ään varattua pelaajaa, mutta 197-senttinen puolustaja on Michiganin yliopistojoukkueen toiseksi paras pistemies tällä kaudella. Kokoisekseen hän on pelottavan hyvä luistelija ja kykenee kypsiin ratkaisuihin kiekon kanssa.

Alexander Holtz, Ruotsi

Alexander Holtz valmistautuu jo kolmansiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihinsa. New Jersey Devilsissä tällä kaudella kuusi NHL-ottelua vyölleen saanut ruotsalainen on armoitettu maalintekijä.

Viime vuoden kisat olivat Holtzille pettymys, mutta viimeistään nyt häneltä odotetaan tulosvastuun kantamista. NHL:ssä kasassa on kaksi syöttöpistettä, 11 AHL-ottelussa tehopisteitä on karttunut lukemin 6+4=10.

Kunniamaininnat:

Matvei Mitshkov, Venäjä
Matthew Beniers, Yhdysvallat
Shane Wright, Kanada
Joakim Kemell, Suomi
Jaroslav Askarov, Venäjä
Mason McTavish, Kanada