Suomi avasi Venäjän EHT-kiertueen 3-2-voitolla Tshekistä torstaina. Maat avasivat viiden joukkueen kiertueen tappioon taipuneen kotijäällä. Leijonien maalareina kunnostautuivat eräs tuttu nimi ja debytantti.

Sinipaitojen 0-1-häkistä vastasi kovia maalimääriä KHL:ssä latonut Salavat Julajev Ufan Sakari Manninen. Seuraavasta osumasta vastasi isäntäjoukkue, mutta illan kolmas osuma oli taas Suomen taideteos.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
SAKARI MANNINEN! Salavat Ufan hyökkääjä iskee Suomen ensimmäisen ja tilanne on 1-0! #Leijonat #EHTfi #tvviisi

Liigan pistepörssin kärjessä saldolla 14+17=31 keikkuva Tapparan Anton Levtchi osui heti ensimmäisessä maajoukkueottelussaan. B-pisteiden välistä, maalin edestä syntynyt kuti piti Suomen pitkään kiinni voitossa.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Suomi menee johtoon!! Anton Levtchi naulaa debyytissään tärkeän osuman Leijonille! #EHTfi #Leijonat #tvviisi

Osuman jälkeen Tshekki-veskari Simon Hrubec osoitti upeaa pelisilmää. Hän ojensi kiekon pömpelistä suomalaisille, ja Tappara-pelaaja sai kiekon talteen merkiksi uran ensimmäisestä maajoukkueosumasta.

Tshekki sai aihetta juhlaan lopussa, kun se nousi 2-2-numeroihin viimeisillä sekunneilla. Peli venyi aina voittomaalikisaan asti, jossa ratkaisjaksi nousi Peter Tiivola. Vakuuttavasti pelannut maalivahti Harri Säteri torjui kaikki viisi pilkkua.

Leijonat jatkaa EHT-pelejään viikonloppuna Venäjällä. Vastaan asettuvat lauantaina ja sunnuntaina Kanada ja isäntämaa.