Yhdysvallat on julkaissut joukkueensa, jolla se lähtee puolustamaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta tapaninpäivänä alkaviin ikäluokan MM-kisoihin Edmontoniin ja Red Deeriin.

Kuten olettaa saattaa, mukana on lukuisia NHL:n tulevaisuuden nimiä. Yksi kirkkaimmista tähdistä on jo aiemmin alle 20-vuotiaiden MM-kultaa juhlinut Matthew Beniers, 19. Hän on NHL-draftin tuore ykköskierroksen kakkosvaraus.

Yhdysvallat kohtaa turnauksen alkulohko A:ssa Venäjän, Ruotsin, Slovakian ja Sveitsin.

– Luulen, että nyt meillä on täysin erilainen joukkue aiempaan verrattuna. Saimme mukaan paljon toki tuttuja kasvoja, mikä on mukava juttu. Se auttanee meitä, että meillä on keskenään viihtyviä pelaajia, Beniers sanoi NHL:n nettisivuilla.

Tähtipaidat ovat jääneet vuoden 2016 kisoista lähtien vain kerran mitaleitta. ”Vahinko” sattui vuonna 2020 Tshekin Ostravassa ja Trinecissä, jossa USA:n tie tyssäsi puolivälieriin Suomen kustannuksella.

– Edellisissä kisoissa teimme jotain hyvin erityistä ja se oli mahtavaa. Mutta nyt meidän on aika kääntää sivua. Meidän pitää muistaa se, mikä toimi ja mikä ei toiminut, Beniers muisteli.

Viimeisimmän draftin kärkinimistä mukana ovat myös Luke Hughes (#4), Matt Coronato (#13), Chaz Lucius (#18) ja Mackie Samoskevich (#24).

USA Hockey

@usahockey
Introducing the 2022 U.S. National Junior Team! 🇺🇸 #WorldJuniors

Full announcement → bit.ly/3pUhTCp

Mikäli et näe joukkuetta, niin voit katsoa sen täältä.