Näillä näkymillä NHL-pelaajia ei nähdä olympialaisissa. Pelaajilta on sadellut viime päivinä runsaasti nihkeitä kommentteja turnauksesta. NHL:n olympiatauko saatetaan perua kokonaan, jos pelaajajärjestö NHLPA:n kanta turnausta kohtaan happanee.

Isoin ongelma on Kiinan tiukat koronakaranteenit. Positiivinen testitulos tarkoittaisi, että pelaaja joutuisi jäämään yksin Kiinaan 3-5 viikoksi.

– Me kaikki haluaisimme mennä, mutta tilanne on nihkeämpi kuin aikaisemmin, kommentoi Toronto Maple Leafsin kapteeni John Tavares.

– On joitain esteitä ja haasteita sen suhteen, miten asiat nyt ovat. Mutta itse olen epävarmempi kuin vielä muutama viikko tai kuukausi sitten.

Auston Matthews yhtyi Tavaresin huoliin.

– Olisi mahtavaa mennä ja kilpailla, mutta on paljon asioita, jotka monet meistä haluaisi saada ratkaistuksi ja joitain kysymyksiä, joihin tarvitaan vastaus, Matthews kommentoi.

Korkean profiilin pelaajista myös maalivahtikonkari Marc-Andre Fleury ja Vegasin tähtipuolustaja Alex Pietrangelo ovat puhuneet olympialaisiin osallistumista vastaan.