Näkökulma: Nuoret Leijonat taistelee aidosti maailmanmestaruudesta – Antti Pennasen ylivertainen turnausprosessi kulminoituu näihin kolmeen seikkaan

© Kuva: Leijonat.fi

Suomi on aloittanut alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen kahdella voitolla. Vaikka Nuoret Leijonat ei ole vielä kohdannut turnauksen suurimpia suosikkeja, ovat turnauksen avausottelut palvelleet erinomaisesti päävalmentaja Antti Pennasen turnausprosessia.

Pelitapa on luja

Nuoret Leijonat ei tingi pelitapa-asioista. Turnauksen avausvastustajat Saksa ja Itävalta saattaisivat houkutella esimerkiksi isäntämaa Kanadan rallattelemaan kaksinumeroisia maalilukemia taululle pelitavan kustannuksella.

Suomi pelasi ennakolta heikompiakin joukkueita vastaan tiivistä viisikkopeliä. Nuorten Leijonien peliä leimasi jopa korostettu kaksivaiheesuus erityisesti avausottelussa Saksaa vastaan.

Peli kehittyi myös selvästi kahden ensimmäisen ottelun aikana. Pennasen jääkiekolle leimalliset pitkät hyökkäykset laittoivat toisessa ottelussa Itävallan täysin polvilleen.

Prosessi on parhaimmillaan nousujohteinen.

Kärki ei kulu loppuun – kaikki saavat mahdollisuuden

Ennakolta helpommat alkulohkon ottelut houkuttelevat kuormittamaan kärkeä siinä toivossa, että ykköstykkien lavat saataisiin mahdollisimman lämpimiksi. Pennanen ei kuitenkaan tähän ole sortunut.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa eniten peliaikaa hyökkääjistä on saanut Kasper Simontaival kellottaen sekunnin alle kuusitoista minuuttia ottelua kohden.

Koko turnauksen pistepörssiä johtava Brad Lambert on tehoilunsa tehoillut vain karvan yli kahdentoista minuutin peliaikakeskiarvolla.

Koko joukkue kokee olevansa tasavertaisesti mukana talkoissa. Samalla ykköstykistö pysyyy tuoreena ratkaisupelejä varten.

Lambertin käsittely oli silkkaa neroutta

Suomen kolmosketjussa hurjaa jälkeä tehnyt superlupaus Lambert oli vähällä jäädä sivuun koko turnauksesta. Sekä maajoukkueessa että JYPissä vaisusti esiintynyt 18-vuotias ei mahtunut alun perin syksyllä Ruotsissa pelattuun neljän maan turnaukseen.

Lopulta Lambert pääsi mukaan Ruotsiin, kun joukkuekaveri Joakim Kemell loukkaantui.

Pennasen ratkaisu jättää Lambert haastajajoukkueeseen sytytti liekin nuoren urheilijan sisällä. Piti selvittää kehityskohdat, että olisi mahdollista selvitä kisajoukkueeseen tähän astisen uran tärkeimpään turnaukseen.

Lambert teki itsestään paremman pelaajan, kun tunsi asemansa joukkueessa olevan uhattuna. Hän on ase, joka voi hyvinkin olla ratkaiseva, kun Nuoret Leijonat taistelee maailmanmestaruudesta.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️