Mestiksessä koettiin torstaina käsittämättömiä vaiheita Kiekko-Espoon ja Kiekko-Vantaan välisessä paikallisottelussa.

Ensiksi mainitun legendaarinen hyökkääjä Mikko Lehtonen sai pikkumustan maaliin vain alle sekunti ennen päätössummeria, mutta syntymässä ollut 3-2-osuma hylättiin vähintäänkin kyseenalaisesti. Videotallenteiden perusteella tilanteessa ei ollut esimerkiksi maalivahdin häirintää tai edes korkeaa mailaa.

Espoolaisluotsi Kim Hirschovits kävi tuomion jälkeen kuumana C Moren videon mukaan – ymmärrettävästi. Tuomio ei muuttunut, mutta isännille lätkäistiin 2+20-minuuttinen jäähy sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan. Vantaalaisten Kristjan Kombe sai samalla sekunnilla kakkosen poikittaisesta mailasta.

Erikoisuudet jatkuivat jatkoajalla. Espoo pelasi neljällä kolmea vastaan ilman maalivahtia, ja Vantaa lopulta voitti 3-2 pistäen kiekon tyhjään rysään. Mestiksen ansiokkaassa tiedotteessa muistuttettiin säännöstä, joka ei taatusti ole monenkaan tiedossa.

– Jos jatkoajalla jompikumpi joukkue vaihtaa maalivahtinsa kenttäpelaajaan, menettää tämä joukkue saavuttamansa pisteen, jos vastustaja tekee maalin tyhjään maaliin.

Hässäkkä sai vielä torstai-iltana kummallisia piirteitä, kun Espoolle oli tappiosta huolimatta merkitty yksi piste sarjataulukkoon.

– Piste päivittyi tulospalvelun kautta automaattisesti. Tämä piste tullaan vähentämään sarjataulukosta. Kiekko-Espoon pistesaldo sarjataulukossa on siis 31. joulukuuta 47 ja pistekeskiarvo 1.679.