Edmonton Oilersin Connor McDavid nousi maanantaiyönä valokeilaan yllättävässa valossa. Pelaaja ei tehtaillut selvässä 1-5-tappiossa Los Angeles Kingsiä vastaan pistettäkään, mutta päätöserässä hän lensi suihkuun Adrian Kempeen kohdistuneesta laitataklauksesta.

Ulosajo oli Oilersille kohtalokas, sillä kuutisen minuuttia ennen loppua joukkue oli matsissa mukana maalin takaa-ajoasemassa. Ylivoiman aikana Kings latoi peräti kolme maalia, voitti 5-1 ja sai helpotusta viime aikojen tuskalleen.

Koomisinta ulosajon jälkeisessä ensimmäisessä maalissa oli se, että sen iski juurikin kolattu Kempe. Ottelun suomalaisista isäntien Jesse Puljujärvi ja Markus Niemeläinen jäivät pisteittä, Rasmus Kupari iski Kingsin 0-1-häkin. Mikko Koskinen torjui öljypaitojen maalilla peräti 35 kutia.

– Puhuin ennen metsia erään tuntemani henkilön kanssa, että pelin voi periaatteessa mieltää alkavan 1-0- tai 2-0-tilanteesta – niin hyviä McDavid ja Leon Draisaitl ovat. Heidät täytyy laittaa kuriin tiukasti. Teimme sen, Oilersiakin aikanaan luotsannut Kingsin päävalmentaja Todd McLellan sanoi LA Kings Insider -nettisivuilla.