Vuoden 1993 nuorten MM-kisat olivat kenties kaikkien aikojen ihmeellisin turnaus laatuaan. Peter Forsberg täräytti pari ennätystä, joita ei tulla kenties koskaan rikkomaan, ja yksi osallistujamaista hajosi kesken turnauksen.

Tshekki ja Slovakia joutuivat pelaamaan samassa joukkueessa kisojen loppuun asti, vaikka Tshekkoslovakia hajosikin vuosiluvun vaihtuessa 1993:een. Tshekkoslovakiana Suomea ja Venäjää vastaan kompuroinut oli Tshekkinä ja Slovakiana voittamaton jopa Kanadaa vastaan ja sai kotiinviemisiksi MM-pronssia.

Markus Näslund keräsi turnauksen seitsemässä ottelussa täsmälleen yhtä monta pistettä kuin Raimo Helminen 24 tehopisteen ennätysnoteerauksessaan. Forsberg ylsi samaan pistemäärään pelkillä maalisyötöillään ja latoi vielä seitsemän maalia päälle.

Fopan tehojen 7+24=31 jälkeen kukaan ei ole yltänyt edes 20 tehopisteeseen. Ruotsalaisikonin nuorten MM-kisojen syöttöpiste-ennätys on pysynyt myös harvinaisen turvassa, sillä seuraavaksi paras lukema on 14.

Tuohon aikaan ei finaalia pelattu, vaan mitalit jaettiin otteluissa kerättyjen pisteiden perusteella. Ruotsi oli tasoissa Kanadaa vastaan, mutta hävittyään ainoan ottelunsa juuri vaahteranlehtipaitoja vastaan se joutui tyytymään MM-hopeaan.