Suomalaiskaksikko pääsee osallistumaan Spengler Cupiin – siirtyvät lainalle toiseen joukkueeseen turnauksen ajaksi

© Kuva: Getty Images

Sveitsin pääsarjan joukkue HC Davos tiedottaa verkkosivuillaan vahvistavansa rivejään vuoden lopussa pelattavaa Spengler Cupia varten. Seura lainaa turnauksen ajaksi Genève-Servetten Valtteri Filppulan sekä SCL Tigersin Harri Pesosen ja Jesper Olofssonin.

Spengler Cup on maailman vanhin vuosittain pelattava perinteikäs kansainvälinen jääkiekkoturnaus. Isäntäjoukkue Davosin lisäksi turnaukseen osallistuvat tänä vuonna HC Sparta Praha, Kanadan maajoukkue, KalPa, Frölunda HC sekä HC Ambri-Piotta.

Davos lainasi 33-vuotiaan Pesosen myöskin vuoden 2019 Spengler Cupiin. Hän pelasi silloin kaksi ottelua tehden yhden maalin. Filppulalle ja Olofssonille kyseinen turnaus tulee olemaan heidän ensimmäinen.

Koko kolmikko on aloittanut kautensa erinomaisesti Sveitsissä. Pesonen on tehtaillut 23 otteluun tehot 12+13=25, 37-vuotias Filppula 20 matsiin 8+13=21 ja Olofsson 23 peliin 14+18=32. Jokainen on myös mukana parhaillaan pelattavassa Karjala-turnauksessa.