Mikko Rantanen ja Mikael Granlund tulikuumina yön NHL-kierroksella – MG takoi uransa ennätystehot

© Kuva: Getty Images

Mikael Granlund ja Mikko Rantanen nousivat perjantain vastaisen yön suomalaisnimiksi NHL:ssä.

Rantanen kasasi tehot 1+2 Colorado Avalanchen pyyhittyä Vancouver Canucksilla jäätä murskalukemin 7-1. Ilman ykköstähteään Nathan MacKinnonia seuraavat viikot pelaava Avs katkaisi samalla kahden ottelun tappioputkensa. 14 pelistä vain viisi voittoa raapineen joukkueen kärkinimillä on ollut vaikeaa. Kolmen pinnan ilta nosti kahdeksan ottelua tällä kaudella pelanneen Rantasen teholukeman kahdeksaan (4+4).

Nashville Predatorsin Granlund puolestaan vietti ensimmäistä kertaa NHL-urallaan neljän pisteen iltaa St. Louis Bluesia vastaan. Matt Duchenen kanssa yhteisen sävelen Predatorsin ykkösketjussa löytänyt ”MG” syötti kaikki joukkueensa neljä maalia (0+4) 4-3-jatkoaikavoitossa St. Louis Bluesia vastaan. Granlund on kerännyt alkukauden 14 ottelussa komeat 15 (2+13) tehopistettä.

Ottawa Senatorsin takalinjoilla 0-2-tappiopelissä Los Angeles Kingsiä vastaan NHL-debyyttinsä tehnyt Lassi Thomson nousi puolestaan heti vastuurooliin. 21-vuotias kesän 2019 ykköskierroksen varaus keräsi joukkueensa toiseksi kovimman jääajan, 22.29 minuuttia.

Katso Rantasen maali sekä Granlundin alustus Predatorsin jatkoaikaosumaan alta.