Philadelphia Flyers varasi aikanaan Nolan Patrickin vuoden 2017 varaustilaisuuden toisena pelaajana. Patrick ei kuitenkaan ole pystynyt lyömään läpi NHL:ssä usein loukkaantumisten vuoksi. Tänä kesänä hänet kaupattiin Vegas Golden Knightsiin, jos maisemanvaihdos auttaisi.

Nyt Philadelphia on joutunut ison kohun keskellä Patrickin käsittelyn johdosta. NHL-toimittaja Drew Wheeler teki Twitterissä rajun paljastuksen.

– Lähteet: Flyersin valmennushenkilökunta antoi Nolan Patrikille tsolpideemiä ja bentsodiatsepiiniä ilman lääkärin määräystä auttamaan päävamman kanssa kertomatta, mistä lääkkeissä oli kyse, Wheeler kirjoittaa.

Tsoldipeemi on unilääke, joka tunnetaan Pohjois-Amerikassa Ambien-nimellä. Bentsodiatsepiinit puolestaan ovat tarkoitettu vähentämään ahdistusta ja paniikkia. Ne aiheuttavat voimakasta riippuvuutta, ja pitkäaikaisella käytöllä on useita negatiivisia terveysvaikutuksia.

Tapauksesta tekee erityisen vaarallisen se, jos valmennus on antanut lääkkeitä ilman lääkärin ohjeistusta kuten väitetään. Terveyskirjaston mukaan bentsodiatsepiinit ovat hengenvaarallisia, jos niitä käyttää alkoholin tai muiden päihteiden kanssa.