Yhdysvaltain valmennusporukka tuleviin Pekingin olympialaisiin on nyt selvillä.

Joukkueen vetovastuussa on Mike Sullivan, joka on toiminut Pittsburgh Penguinsissa edelliset kuusi kautta päävalmentajan roolissa. Olympialaisissa hän on ollut mukana myös vuonna 2006 Torinossa, jolloin hän toimi joukkueen apuvalmentajana.

Apuvalmentajaksi on valittu mielenkiintoinen nimi. Juuri komean uransa päättänyt maalivahti Ryan Miller on mukana valmennustiimissä. Pesti on 41-vuotiaalle Millerille luonnollisesti uran ensimmäinen. Pelaajaurallaan hänen tililleen kertyi lähes 800 pelattua NHL-ottelua ja kertaalleen hänet palkittiin myös parhaalle maalivahdille jaettavalla Vezina Trophylla. Olympialaisissa Miller oli mukana kaksi kertaa, joista tuloksena oli yksi hopeamitali.

Joukkueen valmennustiimiin kuuluvat myös tuoreet apukoutsit John Hynes, David Quinn sekä Todd Reirden. Hynes on Nashville Predatorsin päävalmentaja ja Reirden on Penguinsin apuvalmentaja Sullivanin tiimissä. Sen sijaan Quinn sai potkut keväällä New York Rangersista eikä hän kuulu tällä hetkellä mihinkään seurajoukkueeseen. Hynes ja Quinn omaavat aiempaa kokemusta maajoukkuevalmentamisesta, mutta olympialaisiin he pääsevät nyt ensimmäistä kertaa. Reirdenillä puolestaan ei ole ennestään kokemusta maajoukkueessa valmentamisesta.

Olympialaiset pelataan 4. – 20. helmikuuta. Yhdysvallat pelaa samassa alkulohkossa Kanadan, Saksan ja Kiinan kanssa.

USA Hockey

@usahockey
Meet the assistant coaches for #TeamUSA's 2022 Men's Olympic Hockey Team!