Stanley Cup -mestarihyökkääjä ei suostu ottamaan koronavirusrokotetta – rajut sanktiot uhkaa!

© Kuva: Getty Images

NHL:stä on paljastunut torstaina lisää rokottamattomia pelaajia.

Edmonton Oilersin GM Ken Holland paljasti Sportsnetille, että Oilersin hyökkääjä Josh Archibald on kieltäytynyt koronarokotuksesta.

Sportsnet uutisoi, että Oilersin veteraanipelaajat Mike Smith ja Duncan Keith olivat myös pitkään ilman rokotetta, mutta Holland sai aivan viime tingassa taivuteltua miehet toisiin aatoksiin.

Salaliittoteorioita sosisaalisessa mediassa ahkerasti jakava Archibald pysyi kuitenkin kannassaan. Tämä saattaa koitua NHL:ssä urallaan Stanley Cup -mestaruuden voittaneen hyökkääjän kohtaloksi.

– Holland ja Oilers-päävalmentaja Dave Tippett istuivat tiistaina Archbaldin kanssa alas ja he laskivat yhdessä, kuinka monta ottelua hän joutuisi jättämään väliin NHL-kauden aikana. He muistuttivat myös, että Archibald on Kanadan ainut NHL-pelaaja, joka on kieltäytynyt koronarokotteesta. Tämä maksaisi Archibaldille 40 prosenttia hänen 1,5 miljoonan dollarin palkastaan – ehkä jopa enemmän, Sportsnetin toimittaja Mark Spector valaisi tilannetta.

Hollandin mukaan rokottamaton Oilers-pelaaja joutuisi jättämään NHL:n runkosarjassa väliin yli 30 ottelua. Rokottamaton pelaaja joutuisi myös karanteenien takia jättämään useita harjoituksia väliin.

Spectorin mukaan Oilersin yksi vaihtoehto on Archibaldin lähettäminen AHL:ään. Holland antoi kanadalaiselle 10 päivää aikaa muuttaa mielensä.