Naisleijonat nappasi MM-pronssia – suomalaishyökkääjä maalipörssin voittoon, vahti toiseksi paras

© Kuva: Getty Images

Naisleijonat päätti Kanadan Calgaryssa pelatut MM-kisat Sveitsiä vastaan pelatun pronssiottelun voittoon maalein 3-1. Sinivalkoiset olivat vahvoja heti alusta alkaen, eikä se päästänyt jalkaa kaasulta missään vaiheessa.

Suomelle maalasivat Tanja Niskanen (1+1), Ella Viitasuo ja Petra Nieminen. Viimeisenä mainittu vei koko turnauksen maalipörssin voiton kuudella häkillä yhdessä Kanadan Melodie Daoustin kanssa.

Naisleijonien maalilla torjui turnauksessa kansainvälisen läpimurtonsa tehnyt Anni Keisala. Hänen torjuntaprosentiksi muodostui koko turnauksessa komea 94,85, ja se oli toiseksi paras kaikista molareista.

Pörssivoittaja Daoust ja kumppanit pääsivät juhlimaan maailmanmestaruutta yön finaalissa, jossa kaatui Yhdysvallat jatkoajalla maalein 2-3. Hallitseva maailmanmestari oli painellut ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon, mutta sitten maalaili vain Kanada.

Vaahteranlehtipaidat iskivät kaksi häkkiä puolessatoista minuutissa toisessa erässä. Ottelu venyi jatkoerään, jossa Marie-Philip Poulin latasi voittomaalin ja juhlat olivat valmiit alkamaan.