Keskushyökkääjä Perttu Lindgrenin muistetaan suomalaisissa kiekkopiireissä Liigan pistepörssin voittajana. Taiturimainen hyökkääjä nousi Lukon riveissä pistekunkuksi kaudella 2010-11. Runkosarjan 56 ottelussa Lindgren nakutti huimat 66 tehopistettä.

Liigasta lähdettyään Lindgren on pelannut pääosin Sveitsissä HC Davosin joukkueessa. Hän on mättänyt kovatasoisessa sarjassa kovia tehoja, ja kaudella 2014-15 Lindgren pääsi juhlimaan seuran kanssa Sveitsin mestaruutta.

Kaikki ei kuitenkaan aina ole ollut niin helppoa kuin miltä kaukalossa on näyttänyt. Kahdeksan vuotta sitten Lindgren aloitti yhteistyön urheilupsykologi Tuomas Grönmanin kanssa. Lindgrenillä diagnosoitiin keskivaikea masennus.

– Orastavaa masennusta oli ollut varmaan jo pidemmän aikaa, Lindgren kommentoi MTV:n haastattelussa.

Lindgren on viihtynyt pääosin erinomaisesti Sveitsissä ja Davosissa. Lonkkavamma oli iso vastoinkäyminen, mutta senkin Lindgren onnistui selvittämään. Viime keväänä asiat ottivat käänteen huonompaan, kun Lindgren sai aivotärähdyksen.

– Oli paljon muitakin asioita, ja sitten kaikki romahti, Lindgren kommentoi.

– Jos sormi murtuu, se paranee kipsissä muutamassa viikossa. Päävammojen kanssa ei ole mitään aikajanaa, josta saisi kiinni. Kontrollin menettäminen vei syvälle.

Nyt Lindgrenin uran jatko on vaakalaudalla. Hän kärsii tasapaino-ongelmista, eikä toinen silmä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Lindgren on hyväksynyt ajatuksen, että kiekkoura saattoi päättyä tähän.

– Jos lopetan nyt, ei minulle jää sellaista oloa, että jäisin jostain paitsi. Olen saanut lajilta niin paljon.