Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue avasi pistetilinsä MM-kisoissa keskiviikkona, kun Venäjän olympiaurheilijat (ROC) kaatui lukemin 4-0.

Naisleijonat karkasi jo ensimmäisen 15 minuutin pelin jälkeen omille teilleen, kun Susanna Tapani, Petra Nieminen ja Jenniina Nylund onnistuivat maalinteossa. Erä oli muutenkin todella vahvaa pelaamista Suomelta, eikä ROC meinannut pysyä kyydissä mukana.

Toinen erä oli puolestaan huomattavasti tasaisempi, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut kertaakaan maalinteossa, vaikka muutamia maalipaikkoja siunaantuikin.

Kolmanteen erään Suomi sai puolestaan loistavan lähdön, kun Nieminen karkasi erän alussa hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen nokikkain ROC:n maalivahdin kanssa ja taituroi kiekon maaliin. Samalla osuma jäi illan viimeiseksi.

Ottelusta kunniamaininnan ansaitsee maalintekijöiden lisäksi myös maalivahti Anni Keisala, joka venyi nollapeliin.

Voitto oli Naisleijonille turnauksen ensimmäinen. Aiemmin joukkue oli taipunut kisojen suursuosikeille Kanadalle ja Yhdysvalloille.

Suomen osalta MM-pelit jatkuvat jo seuraavaksi torstaina ottelulla Sveitsiä vastaan. Kamppailu alkaa kello 21.00.