Menneen kesän ykkösvaraus Owen Power ei aio pelata NHL:ssä tulevalla kaudella. Sabersin lupaus päättää jäädä Michiganin yliopistoon vielä yhdeksi kaudeksi. Se, että varaustilaisuudessa ensimäinen valittu pelaaja ei pelaa NHL:ssä heti on harvinaista, mutta Power ei ole yksittäistapaus.

Edellisen kerran näin tapahtui vuonna 2007, kun St. Louis Bluesin ykkösvaraus Erik Johnson jäi juniorisarjaan vielä vuodeksi. Sitä ennen pakon sanelemana Aleksandr Ovetskin pelasi pakon sanelemana KHL:ssä taalaliigan työsulun takia.

1990-luvun puolivälissä kolmea peräkkäistä ykkösvarausta ei nähty NHL:ssä ensimmäisellä kaudella varauksiensa jälkeen. Chris Phillips, Bryan Bernard sekä Ed Jovanoski eivät kukaan pelanneet välittömästi NHL:ssä.

Sitä edelliset tapaukset kuuluivat molemmat Quebec Nordiquesille. Yksi tunnetuimmista tapauksista oli Eric Lindrosin kieltäytyminen pelaamasta Quebecissä. Kaksi kautta aiemmin Mats Sundin ei myöskään pelannut välittömästi.

Ensimmäinen pelaamatta jättänyt ykkösvaraus oli Montreal Canadiensin maalivahti Michel Plasse vuonna 1968.