NHL:n siirto- ja vaihtomarkkinat ovat olleet poikkeuksellisen aktiiviset tänä kesänä. Monet seurat tuskastelevat palkkakatto-ongelmien kanssa, mikä on johtanut monien isojen nimien kaupapamiseen ja valumiseen vapaille markkinoille.

Kiekkoraamatuksikin usein tituleerattu The Hockey News povaa, että siirtoja on vielä paljon tekemättä. The Hockey News nosti hiljattain artikkelissaan esiin viisi mahdollista siirtoa, jotka todennäköisesti tapahtuvat ennen seuraavan kauden aikana.

Nimekkäin ja varmimmin kaupaksi menevä nimi listalla on Buffalo Sabresin tähtisentteri Jack Eichel. Seuran ja Eichelin välit menivät, kun pelaajan loukkaantumista ei hoidettu molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Buffalo tulee kauppaamaan Eichelin ennemmin tai myöhemmin. Odottelulla yritetään vain nostattaa hintaa.

Toiseksi isoin nimi listalla on St. Louis Bluesin venäläistähti Vladimir Tarasenko. Hän on niin ikään menettänyt makunsa seuraansa ja on pyytänyt siirtoa muualle. Tarasenko on erinomainen maalintekijä, ja markkinoilla riittää runsaasti kiinnostusta. Todennäköisimmin Tarasenko päätyy New York Islandersiin, mutta myös Carolina Hurricanesin on kerrottu osoittaneen kiinnostusta.

Arizona Coyotes puolestaan haluaisi eroon Phil Kesselistä. Kesselkin haluaisi siirtyä muualle, mutta ottajia ei tunnu löytyvän. Kesselillä on huono maine, eikä häntä pidetä kaikkein urheilullisimpana kiekkoilijana. Arizonan pitäisi pidättää iso osa Kesselin palkasta, että yksikään seura kiinnostuisi häntä ottamaan.

Christian Dvorak voi niin ikään olla todennäköinen lähtijä Arizonasta. Dvorak on nuori ja taitava kahdensuunnan sentteri. Erityisesti Boston Bruinsin on kerrottu olevan todella kiinnostunut, mutta toistaiseksi keskustelut eivät ole johtaneet mihinkään.

Vegas Golden Knights on ollut viime vuosina yksi NHL-siirtomarkkinoiden aktiivisimmista toimijoista. Lisää saattaa olla tänäkin kesänä luvassa. Hyökkääjät Reilly Smith ja Jonathan Marchessault ovat pitkään pyörineet siirtohuhuissa. Voisiko toinen laitahyökkääjistä sisältyä jättikauppaan, jossa seura hankkisi itselleen viimein ykkössentterin Eichelin muodossa?